Det er aldri en kjedelig dag på jobb

av | 4. mars 2021 | Livet som lærling

Elliot Haug er 18 år og lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget. For tiden jobber han i Vågan kommune i Svolvær barnehage. Her han har vært siden august i fjor. Han trives svært godt og syns det er helt fantastisk å være lærling.

“Jeg syns det er så fint å komme på jobb om morgenen. Ungene er veldig engasjert når man kommer. Det første man hører når man kommer inn døren er ungene som roper “Elliot er kommet!”.” sier Elliot med et smil.

Dagene i barnehagen er trivelige og varierte. Elliot sin arbeidsdag er lik de som jobber fulltid i barnehagen. Han er sammen med ungene hele dagen, skifter bleier, leker, legger de for å sove og passer godt på de. 

“Det er aldri en kjedelig dag på jobb.”

Ansatte i barnehager jobber ganske tett på hverandre, så som kollegaer blir de veldig nære. Det er et yrke som er dominert av kvinner, så for lærlingen oppleves det helt spesielt å være den eneste mannlige ansatte i barnehagen. 

“Det er ikke alle unger som har en farsfigur hjemme, så da kan det være fint å få en farsfigur i barnehagen eller på skolen”.

Elliot er syv måneder inn i sine to år som lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget i Vågan kommune. Det er en variert retning hvor han er innom både barnehage, skole og behandlingssenter. Det er for det meste praktisk arbeid, men også en og annen oppgave som må skrives. På spørsmålet om han syns det er greit med en avveksling sier han med et lurt smil: 

“Nja, jeg er jo mest glad i å være sammen med ungene. Men det er jo en del av jobben det også”.

18-åringen er lærling gjennom Opplæringskontoret i Nordre Nordland, noe han er godt fornøyd med. 

“De er veldig hyggelige mennesker. De kommer innom og passer på at alt står bra til, og sjekker at det ikke er noen problemer på arbeidsplassen jeg er på”. 

Elliot forteller at OKNN er veldig på. De har stort fokus på å være tilgjengelige og bidrar alltid hvis han skulle trenge noe. For eksempel hvis han ønsker tilpasninger på arbeidsplassen, eller hvis han vil forlenge lærlingetiden sin. Han føler seg godt ivaretatt.

Å jobbe i barnehage er et veldig snilt yrke, forklarer Elliot. Det gir mye tilbake til de som jobber der. Det er morsomt å starte dagen på jobb, for ungene finner alltid på mye tull og tøys. Med de yngste barna blir det ofte litt ekstra kos etter de har tatt seg en blund. Den glade 18-åringen føler at han definitivt har valgt riktig vei.

“Jeg ville ikke gjort noe annet”.