Fra kulturfabrikk til lekebutikk

av | 23. august 2019 | Livet som lærling

Etter to år som lærling i kontorfaget i Kulturfabrikken har Lene Anette Lind (21) nå begynt som lærling i salg- og servicefaget hos Lekia i Skipsgården på Sortland. – Dette blir artig og spennende, sier hun.

Av Marianne Lovise Strand

Blid og imøtekommende tar lærlingen Lene Anette imot bakom disken i lekebutikken, nysjefen hennes, Rudi Helmersen, er ute en snartur. Hun virker ikke det minste nervøs for å ta over «roret» alene i butikken imens.

Jeg liker å jobbe med folk og tror det blir både artig og interessant å lære om salg- og service-faget her hos Lekia i Skipsgården, sier hun.

På spørsmål om hva hun har gjort på sin andre arbeidsdag i lekebutikken, får vi følgende svar.

Idag har jeg ryddet i butikken, telt nyankomne varer og registrert varer, sier hun. 

Ble kastet ut i det

Lene Anette føler hun har lært veldig mye av de to årene som lærling i Kulturfabrikken, der hennes hovedfelt har vært bookinger av møterom og saler. Hun har formidlet beskjeder mellom folk som ønsket å leie de ulike lokalene og dem som jobber på huset med enten teknisk eller matservering. Logistikk med andre ord.

Jeg har vært heldig, det har vært en drøm å ha så gode kolleger, sier Lene.

Hun forteller at da hun begynte å arbeide i Kulturfabrikken ble hun bare kastet ut i det og fikk tildelt ulike arbeidsoppgaver. Etter hvert som hun løste disse, lærte hun stadig mer og har fått møte veldig mange ulike mennesker. Lene Anette føler hun har vokst på oppgavene.

To år som lærling i kontorfaget i Kulturfabrikken har gitt Lene Anette Lind gode erfaringer og ny kunnskap. – Jeg har trivdes veldig godt og hatt kjempefine kolleger, sier 21-åringen. Foto: Marianne Lovise Strand

Men jeg tror faktisk at en butikkjobb blir enda mer sosialt og på en annen måte, og gleder meg til alt nytt jeg skal lære, sier Lene.

Hun står omgitt av fargerike kosedyr, Lego, puslespill og masse andre artigheter.

Hvordan har det vært å samarbeide med OKNN, har du fått god hjelp og støtte underveis ?:

Jeg er veldig fornøyd med samarbeidet med OKNN. God oppfølging og gjennomgang av kompetansemål, og rask hjelp hvis jeg lurer på noe, sier Lene Anette. Det har vært en ekstra trygghet å ha opplæringskontoret med meg i lærlingtida.

Hun er glad for at hun skal fortsette samarbeidet med OKNN  i lærlingtid nummer to det kommende året.

Lene lærling bygger Lego med sjefen på Lekia
Sjefen på Lekia, Rudi Helmersen, tilbød Lene Anette Lind å være lærling i salg- og service-faget da hun søkte på deltidsjobb der. – Jeg har vært heldig, sier hun. Foto:Marianne Lovise Strand

Nytt fagbrev på ett år

Egentlig søkte hun bare om å jobbe deltid på Lekia fra i høst, men så fikk hun tilbud om å få være lærling. Han har selv gjort det på samme måte som hun gjør nå, og ville gi henne muligheten.

Siden Lene Anette nettopp er ferdig med to år som lærling i kontorfaget og har tatte fagbret, trengte hun bare ett år som lærling i salg- og servicefaget for å komme i mål.

Allerede til våren kan jeg ta fagbrevet og syns jeg har vært utrolig heldig som har fått denne muligheten, sier hun.

Hun har også 20 prosent fast stilling på Stormberg. Denne jobben har hun hatt ved siden jobben i Kulturfabrikken. Hun har bodd på Sortland i tre år og det første året jobbet hun en del på Bowling1, der kjæresten arbeider.

Ja, på bowlingen var det mange barn og jeg lærte mye der også, pluss at man fikk trent på tålmodighet, ler hun.

Å jobbe mye synes hun ikke gjør noe. Det er blitt en livsstil og Lene Anette liker å lære nye ting.

Mye har skjedd med tanke på personlig utvikling også i løpet av de siste to-tre årene.

Jeg var ei veldig sjenert og ganske usikker jenta da jeg startet som lærling høsten 2017, men etter hvert som jeg har arbeidet og mestret nye ting, er jeg blitt mye mer sikker på meg selv, sier hun entusiastisk.

Lene tar nettstudier innenfor arbeidsledelse ved siden av nå, for hun ønsker å være best mulig skodd for ei lederstilling i framtida.

Lene Anette Lind lærling i lekebutikken Lekia
Lene Anette Lind trives best når hun har mye å gjøre. Hun tror det blir et artig år som lærling i salg og service-faget på Leika i Skipsgården. Foto: Marianne Lovise Strand

Ja, jeg kan godt kunne tenke meg å jobbe som daglig leder i en butikk i framtida, det tror jeg vil passe meg, sier Lene Anette

 OKNN ønsker Lene Anette fra Melbu lykke til med lekne og lærerike dager.