Hver dag krever nye løsninger på problemer

av | 14. mai 2021 | Livet som lærling

Håkon Bringsli er 19 år og kommer fra Henningsvær. For tiden bor han i Svolvær hvor han er lærling i IKT-servicefaget og jobber i Vågan kommune. Det trives han svært godt med.

“Jeg begynte som lærling i august 2020,” forteller 19-åringen. Grunnen til at han valgte denne retningen var en interesse for PC-fag, som alltid har vært der. “Jeg vil anbefale alle å velge en linje som handler om noe man interesserer seg for. Da blir man aldri lei,” skyter han inn. Da Håkon begynte på IKT-servicefag kjente han ingen, men han ble fort gode venner med de tre andre lærlingene.

Vågan kommune huser for tiden fire lærlinger. Håkon er den eneste som er førsteårslærling,, mens resten er 2-års lærlinger. Han får god opplæring av de tre andre, og trives med det: “Det er noe annet å bli lært opp av noen som er så nær meg i alder,” forteller han. Alle lærlingene sitter på førstelinje, mens de ansatte som sitter på andrelinjen og er lett tilgjengelige hvis det skulle dukke opp kompliserte oppgaver som krever mer erfaring.

Arbeidsoppgavene varierer fra dag til dag. Håkon bruker en del tid på å svare telefonen og bistå de ansatte i Vågan kommune med deres IT-problemer. Noen ganger løses problemene over telefon, mens andre ganger må han ut på oppdrag. “Det dukker opp nye problemer hver dag, så det handler mye om å finne gode løsninger,” forteller han: “Det er godt å utfordre seg selv litt, og jeg lærer noe nytt hver dag.”

OKNN har vært til god hjelp for Håkon siden han ble lærling i fjor. “De er utrolig greie å snakke med hvis jeg lurer på noe, uansett om det gjelder min lærlingstilling spesifikt, eller om det er mer generelt,” skryter han: “Det er aldri et problem å dra innom de for å spørre om noe.” 

Håkon trives godt som lærling i IKT-servicefaget, og vil gjerne anbefale yrkesfag videre. “Hvis man liker å drive med noe som er litt mer fysisk slik at man slipper å sitte med nesen i en bok hele dagen, så gå yrkesfag. Men husk å velg noe du interesserer deg for,” understreker han. Selv visste han ikke hvor mange forskjellige fag det gikk an å velge i, og fant ikke ut før i 10.klasse at IKT-servicefaget var et alternativ for han. “Yrkesfag gir også en bedre forståelse for det yrket man har valgt,” avslutter Håkon.