– Jeg stortrives i jobben min

av | 8. juli 2021 | Livet som lærling

Yngvild er lærling i kontor- og administrasjon og jobber på Servicetorget i Vågan kommune. Hun er andre året inn i jobben, til tross for at hun bare er førsteårslærling. Veien i arbeidslivet har ikke vært helt uten humper for 38-åringen.

“Jeg hadde en kneoperasjon for en del år siden som ikke gikk helt som den skulle. Derfor ble jeg sykemeldt og gående på NAV i en lengre periode,” forteller Yngvild. Hun har utdannelse og flere år med arbeidserfaring fra hotellnæringen. En slik jobb krever mye tid på beina, noe som ikke lenger var mulig for henne etter operasjonen. LIAS i Vågan, som driver med arbeidsutplassering for NAV, hjalp Yngvild å få seg jobb på Servicetorget.

Etter en periode tok LIAS kontakt med Lill-Tove på Opplæringskontoret i Nordre Nordland, da de mente at Yngvild var en ypperlig kandidat for kontor- og administrasjonsfaget. “Lill-Tove ordnet slik at jeg fikk begynne lærlingetiden min på Servicetorget, siden jeg allerede var utplassert der,” forteller Yngvild. Hun har mye skryt å gi til Opplæringskontoret: “De er alltid veldig hjelpsomme og enkle å få kontakt med. Jeg blir alltid tatt godt imot, og jeg er kjempefornøyd med Lill-Tove. Hun har tatt vare på meg hele veien.”

Yngvild er ikke bare fornøyd med OKNN, men også med arbeidsplassen sin, og hvordan det er å være lærling. “Jeg lærer utrolig mye som lærling. Arbeidsplassen min er utrolig interessant, for jeg får et unikt innsyn i min egen kommune og hvordan prosesser gjennomføres.” Arbeidsoppgavene på Servicetorget er varierte. De har et kundesenter hvor det mottas mange telefoner. Det er også resepsjon for Rådhuset, hvor Yngvild og de andre ansatte tar imot mennesker som kommer med forskjellige henvendelser. I tillegg ligger arkivet under avdelingen, så det går en del tid til arkivering og journalføring.

“Jeg syns det er veldig greit å ha det så variert på jobb,” sier Yngvild. “Ingen av dagene er like, selv om jeg gjør de samme oppgavene hver dag. Det er alltid ulike henvendelser og forskjellige ting som dukker opp. Jeg stortrives i jobben min,” smiler hun.

Om et års tid er det tid for fagprøven, men først måtte Yngvild nylig gjennom en eksamen: “Jeg måtte ta opp et videregåendefag. Heldigvis kunne jeg bruke veldig mye av det her har lært i jobben som eksempler på eksamen, og eksamen gikk kjempefint.”

Yrkesfag har gitt et svært godt inntrykk på 38-åringen: “For noen er det virkelig den rette veien å gå. Som tidligere student vet jeg at jeg er mer praktisk anlagt, og jeg tar til meg mye mer når jeg får testet det ut i praksis, slik som nå i lærlingetiden.” Etter lærlingtiden er det flere muligheter for å videreutdanne seg å bygge på med mer kompetanse. “Yrkesfag er en kjempesjanse, og jeg vil absolutt anbefale det videre,” avslutter hun.