Veien til salg og service fagbrev

av | 27. juli 2017 | På land

OKNN ønsker Martin Vornes Sørensen velkommen som lærling i salg og service ved Bowling1 Sortland. Faglig leder Torgeir Sørensen vil sammen med daglig leder Willy Oddbjørn Sørensen gi opplæring i faget. Et ypperlig eksempel på at kompetanse videreformidles fra en generasjon til den neste.

Bowling1 er en bedrift i Sortland med yrende liv. De tilbyr bowling, biljard, shuffleboard og andre aktivitetspill for alle aldre. Bowling1 tilbyr lokaler til møter, kurs og konferanser, og de arrangerer bursdagsselskap og andre festligheter for barn og voksne. Matservering og skjenkerettigheter er tilstede for de som trenger det.

Det blir et bredt marked å forholde seg til for Martin med alle aspekt innen salg og service, så det han har lært i den videregående skole i to år vil komme godt med.

Salg og service

Martin har valgt en utdanningsvei som vil gi kompetanse som Norge trenger. Tjenesteytende næringer er de raskest voksende næringene i landet og her er kompetanse innen salg og service sentralt for å lykkes. Gründere trenger Norge flere av, og utdannelsen vil gi Martin et svært godt grunnlag for å starte egen virksomhet.

Martin har gått to år på videregående skole før han nå starter på to år i lære ved Bowling1. Han begynte på Service og Samferdsel vg1 der han fikk omfattende teoretisk innføring i fagområder knyttet til økonomi, markedsføring, salg og ledelse. Opplæringen på denne linjen har også en teoretisk innføring i bedriftsetablering.

Målet er fagbrev

År to i videregående valgte Martin linjen Salg, service og sikkerhet der grunnlaget for yrkesutøvelse innen kundebehandling, sikkerhetsplanlegging og økonomistyring i varehandel og tjenesteleveranser blir lagt. Opplæringen skal bidra til å sikre levedyktige virksomheter innen varehandel og tjenesteleveranse og forstå hvordan markeder virker og påvirkes.

En økende og endret etterspørsel etter varer og tjenester krever at tilbudet tilpasses til nye behov og forbruksvaner. Derfor gir også opplæringen innsikt i hvordan ulike markeder fungerer og endrer seg over tid.

Gründer

Først skal Martin gjennom to års læretid i faget ved Bowling1 i samarbeid med Opplæringskontoret for Nordre Nordland. I 2019 går han opp til fagprøven og fra da er en mulig gründerspire med dokumentert kompetanse født på Sortland. En som kanskje ønsker å utvide eksisterende virksomhet eller velger å starte nytt. En ressurs vil han uansett bli.

OKNN ønsker lykke til med opplæringen og vårt samarbeid videre.

Legg igjen kontaktinfo på vår nettside så vil vi gi deg mer informasjon om yrkesfag og lærling i bedrift.